-
Káva
- Naše GourmetKáva
- GourmetKáva Specialty
- Výběrová káva
- Plnitelné kapsle
- Předplatné kávy
- Baristické mléčné alternativy
- Bezkofeinová káva
- BeanSmith's
- Dos Mundos
- Father's Coffee Roastery
- Fiftybeans
- Francin Roasters
- Mamacoffee
- The Naughty Dog
- Nordbeans
- Rebelbean
- Nespresso® kapsle
- Trung Nguyen
- Zelená káva (nepražená)
- Hard Beans (plechovky)
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
- Kávovary
-
Příslušenství
- Termosky, termohrnky
- Kávové filtry
- Digitální váhy
- Ostatní příslušenství
- Napěňovače mléka
- Šálky, sklenice a hrnky na kávu
- Teploměry
- Čistící prostředky
- Odklepávače - knockbox
- Časopis Roast Different a knihy o kávě
- Skladování kávy
- Konvice na vaření vody
- Servírování kávy
- Konvičky na mléko
- Rychlovarné konvice
- Čokoláda
- Čaj
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak vybrat
- Káva a zdraví
- Příprava čaje
- Čaj a zdraví
- Články o čaji
-
Články o kávě
- Magazín
Degustační sada Mini Reglette Francois Pralus 20 ks
Degustační sada 20 jednooblastních miničokoládek z 10 různých plantáží Vás vezme na čokoládovou cestu kolem světa a získá si Vás svými nečekanými a neotřelými chutěmi.
Doporučuje nás 98% zákazníků
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
Degustační sada obsahuje 10 druhů 75% čokolád. Seznámíte se s čokoládami z oblastí: Papouasie (Papua – Nová Guinea), Indonésie, Sao Tomé (ostrov Svatého Tomáše), Trinidad, Vénézuela, Tanzanie, Ghana, Madagascar (Madagaskar), Colombie (Kolumbie) a Equateur (Ekvádor).
V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí.
Degustační poznámky k čokoládám:
- Papouasie Trinitario: jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
- Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
- Sao Tomé Forastero: čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
- Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů – například zeleného ovoce a jablek.
- Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
- Tanzanie Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
- Ghana Forastero Bio: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
- Madagascar Criollo Bio: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
- Colombie Trinitario: chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
- Equateur Arriba Bio: čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.
Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).
Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, vajec, lepku a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: bez příchutě
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor, Kolumbie, Trinidad, Venezuela, === AFRIKA ===, Ghana, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Tanzánie, === ASIE ===, Indonésie, Papua - Nová Guinea
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Hmotnost: 100 g
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii.
Výživové hodnoty:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 2427 kj / 585 kcal
Tuk: 44 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 28 g
Sacharidy: 33 g, z toho cukry: 26 g
Bílkoviny: 9,4 g, Sůl: 0,01g
Recenze (1)
Krásný dárek